Wittewijnsaus maken: zo doe je het
Dit recept lukt altijd
Wil jij graag een lekkere wittewijnsaus maken? Wij verzamelden onze beste tips en recepten en tonen in de video hoe het moet. Zo zet jij voortaan steeds de lekkerste saus met witte wijn op tafel.
Wil je zelf wittewijnsaus maken? Da’s altijd een goed idee! Het is veel lekkerder dan saus uit een pakje en helemaal niet moeilijk om te maken. Met deze tips en recepten lukt het altijd.
Dit heb je nodig
- 250 ml visfond
- 250 ml witte wijn
- 50 g ijskoude roomboter
- 100 ml room
- citroensap
- witte peper en zout
Wittewijnsaus maken
- Laat de visfumet en de wijn tot de helft inkoken.
- Voeg de room toe en laat opnieuw inkoken tot de saus licht dikt.
- Voeg een paar druppeltjes citroen toe, kruid met peper en zout.
- Snij de boter in klontjes. Roer deze vlak voor het serveren door de saus.
In deze video tonen we stap voor stap hoe je het doet
Abonneer je op het Libelle Lekker YouTube-kanaal en ontdek er dagelijks toffe kookvideo’s.
Wittewijnsaus is lekker bij …
Wil je deze recepten bewaren? Dat doe je met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.
Wittewijnsaus bij gevogelte
Natuurlijk is wittewijnsaus ook heerlijk in combinatie met gevogelte. Vervang in dit geval de visfond simpelweg door gevogeltefond.
Volg ons op Facebook, Instagram, Pinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!