Meest recente artikelen

Wat kun je doen met kweepeergelei?

Veelzijdiger dan je denkt!

Wat kun je doen met kweepeergelei? Artikel

Tadààà: je hebt je kweeperen met succes verwerkt tot een heerlijk geurende gelei en daar staan ze dan, de potjes… Gelukkig past deze gezonde vrucht bij veel meer dan een zondags croissantje. Wat kun je doen met kweepeergelei?

De kweepeer is supergezond maar kan je helaas niet rauw eten. Je maakt er wel de lekkerste geurige, zoete gelei mee. Bovendien valt er veel meer te doen met kweepeergelei dan je denkt. Je kunt 'm natuurlijk op toast smeren of gebruiken in gebak. Maar de gelei past ook heel goed bij kaas en hartige snacks.

Wat kun je doen met kweepeergelei?

Kweeperen zijn heerlijk zoet en toch zijn ze caloriearm. Ze bevatten nog geen 60 calorieën per 50 gram. Bovendien zitten er erg veel voedingsstoffen in. Zo is kweepeer goed voor de darmwerking of bij extreme vermoeidheid. Daarnaast bevat hij heel wat vezels en vitamine A, B en C.

Kaas en vlees

Nog beter: je kunt er heel veel mee doen. Kweepeergelei en kazen zijn alvast een perfect match. Zo gaat de textuur van kweepeergelei mooi samen met Manchego. Ook Iberico-ham doet het goed met de gelei. De Spanjaarden serveren er dan ook membrillo bij, hun eigen kweepeergelei. Omdat kweepeergelei minder zoet is dan andere confituur, past hij uitstekend bij de milde smaak van Manchego. Serveer er ook wat noten bij, zoals amandelen, hazel-, wal- en pistachenoten.

Kweepeergelei combineert goed met de sterke smaak van blauwe kazen, zoals roquefort en gorgonzola. Probeer zeker ook eens verse kazen: schapen- of geitenkaas, mascarpone of ricotta, plattekaas en yoghurt,. Serveer de gelei bij de kaas of verwerk ze samen in een quiche of ander hartig gebak. Kweepeergelei geeft daarnaast een zoete toets aan kip of kalkoen. Hij is ook lekker bij gebraad of in een stoofpotje. Gebruik de gelei in de bereiding of serveer een portie bij het vlees.

Gebak en desserts

Wat gebak en desserts betreft, kan je heel veel doen met kweepeergelei. Zo wordt hij vaak gebruikt voor frangipanne- of kaastaart. Italianen maken dan weer 'fagottini ripieni di cotognata', koekjes gevuld met kweeperengelei. Of ze verwerken de gelei in appeltaart met amandelen.

Dit kun je doen met kweepeer(gelei)

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen