Herfstsalade met pompoen, geitenkaas en kweepeer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstsalade met pompoen, geitenkaas en kweepeer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Serveer deze salade met compote van vijgen en kweeperen.  

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, snij ‘m in partjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snij de gepocheerde kweeperen in kwartjes en leg ze bij de pompoen. Kruid met peper, zout en tijm. Besprenkel met olijfolie en gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Lepel er de honing of kweeperengelei over en zet nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de sla, verdeel over slakommen of een grote serveerschaal.

  4. 4

    Maak de vinaigrette. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Snij de geitenkaas in rondjes van 1,5 cm dik.

  5. 5

    Leg de gegrilde pompoen en kweepeer op de salade, samen met de plakjes geitenkaas. Werk af met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de pompoen, snij ‘m in partjes en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Snij de gepocheerde kweeperen in kwartjes en leg ze bij de pompoen. Kruid met peper, zout en tijm. Besprenkel met olijfolie en gaar 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Lepel er de honing of kweeperengelei over en zet nog 5 minuten in de oven.

  3. 3

    Spoel en droog de sla, verdeel over slakommen of een grote serveerschaal.

  4. 4

    Maak de vinaigrette. Meng de olijfolie met het citroensap en kruid met peper en zout. Snij de geitenkaas in rondjes van 1,5 cm dik.

  5. 5

    Leg de gegrilde pompoen en kweepeer op de salade, samen met de plakjes geitenkaas. Werk af met de vinaigrette.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.