Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Honing-panna cotta met gekaramelliseerde kweepeer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Als decoratie van deze panna cotta kun je eventueel een half vanillestokje en een steranijsje gebruiken. Bak ze dan even mee met de kweepeer. Opgelet: de panna cotta moet 3 uur opstijven. 

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg uit het vanille-stokje. Meng de melk met de room, de vanillesuiker, het vanillemerg en de honing.

  3. 3

    Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Giet het mengsel in glaasjes en laat 2 tot 3 uur opstijven.

  4. 4

    Smelt de boter in een pannetje, bak er kort de gepocheerde kweeperen in en strooi er de suiker over. Laat karamelliseren. Serveer de panna cotta met de kwartjes gekaramelliseerde kweepeer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Week de gelatineblaadjes 10 minuten in koud water.

  2. 2

    Schraap het vanillemerg uit het vanille-stokje. Meng de melk met de room, de vanillesuiker, het vanillemerg en de honing.

  3. 3

    Breng aan de kook. Zet de pan van het vuur en los er de geweekte gelatine in op. Giet het mengsel in glaasjes en laat 2 tot 3 uur opstijven.

  4. 4

    Smelt de boter in een pannetje, bak er kort de gepocheerde kweeperen in en strooi er de suiker over. Laat karamelliseren. Serveer de panna cotta met de kwartjes gekaramelliseerde kweepeer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.