Stoofpotje met lam en kweepeer (of abrikozen)
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Stoofpotje met lam en kweepeer (of abrikozen)

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de lamsbout in blokjes van 4 op 4 cm. Dep goed droog en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees rondom rond goudbruin aan in olijfolie. Voeg dan de fijngesneden uien en de knoflook toe. Laat even meebakken. Voeg dan 1 liter kippenbouillon toe. Breng op smaak met peper, zout, kaneel, komijnpoeder en korianderpoeder. Voeg de kweepeer of de abrikozen toe en laat vervolgens 2 uur zachtjes pruttelen. Laat de saus dan een beetje inkoken of bind die met maïszetmeel. Werk af met wat koriander, amandelen en granaatappelpitten. Serveer er brood of tabouleh bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de lamsbout in blokjes van 4 op 4 cm. Dep goed droog en breng op smaak met peper en zout. Bak het vlees rondom rond goudbruin aan in olijfolie. Voeg dan de fijngesneden uien en de knoflook toe. Laat even meebakken. Voeg dan 1 liter kippenbouillon toe. Breng op smaak met peper, zout, kaneel, komijnpoeder en korianderpoeder. Voeg de kweepeer of de abrikozen toe en laat vervolgens 2 uur zachtjes pruttelen. Laat de saus dan een beetje inkoken of bind die met maïszetmeel. Werk af met wat koriander, amandelen en granaatappelpitten. Serveer er brood of tabouleh bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.