Meest recente artikelen

Dit kun je gebruiken als je geen cocktailshaker hebt

En 6 andere cocktailhacks

  • Deel dit artikel:
Dit kun je gebruiken als je geen cocktailshaker hebt How to's

Geen cocktailshaker in huis, maar toch zin in een lekker drankje? Daar hebben wij wel een trucje voor! We verklappen bovendien nog 6 andere cocktailhacks. Let's get shaking!

Geen cocktailshaker? Gebruik dan …

Als je regelmatig cocktails maakt, is een goede cocktailset geen overbodige luxe. Shake je maar zelden drankjes en heb je geen cocktailshaker? Dan kun je ook alternatieven gebruiken. Naar onze ervaring lukt het ‘t best met:

  • Een bokaal met deksel

Je hebt ongetwijfeld wel wat mason jars in huis. Zolang ze goed afsluitbaar zijn (en dus niet lekken), kun je ze perfect gebruiken als shaker. Extra pluspunt? Je kunt je cocktail meteen serveren in dezelfde bokaal: superhip en minder afwas achteraf.

  • Een waterfles

De voordelen van een degelijke waterfles hoeven we je niet meer te vertellen. En nu komt er nog een voordeel bij, want hij fungeert ook als cocktailshaker. Schroef de dop er stevig op en shaken maar!

Geen barmaatje? Gebruik dan …

Een barmaatje is geen vriend met wie je op café gaat, maar het kleine maatbekertje (ook wel ‘jigger’ genoemd) dat de barman of -vrouw gebruikt om de juiste hoeveelheden drank af te meten.

Geen jigger in je kast staan? Gebruik dan gerust je gewone maatbeker (voor grotere hoeveelheden) en -lepels. Een eetlepel staat gelijk aan 15 ml, in een koffielepel kan ongeveer 5 ml. Heb je trouwens onze handige omrekentabel al ontdekt?

Geen cocktailstamper of ‘muddler’? Gebruik dan …

Met een muddler plet of kneus je fruit, kruiden of andere smaakmakers om hun aroma’s optimaal te doen vrijkomen. Denk maar aan de partjes limoen in je mojito. Als je er geen hebt, is dat geen probleem: gebruik de achterkant van een houten lepel of de stamper van je vijzel.

Grenadine maken: zo doe je het zelf

Fans van tequila sunrise hebben vast standaard een fles grenadine in hun voorraadkast staan, maar wist je dat je ‘t ook makkelijk zelf kunt maken? Gebruik gewoon het recept voor suikersiroop (gelijke delen suiker en water zachtjes laten inkoken tot de suiker is opgelost), maar vervang het water door granaatappelsap.

Hét ingrediënt voor een supersnelle cocktail

Geen zin in gedoe, maar wel in een frisse cocktail? Dan is deze tip iets voor jou: kies je favoriete confituur (al dan niet zelfgemaakt) en vul aan met je favoriete sterke drank en wat citroensap. Experimenteer erop los tot je ultieme confituurcocktail helemaal goed zit! Hou deze formule aan:

Gulle lepel confituur + 60 ml drank + 20 ml citroensap

 

Enkele combinaties die sowieso een schot in de roos zijn:

Suikersiroop langer bewaren? Gebruik dit trucje

Zelfgemaakte suikersiroop kun je maximaal een maandje in de koelkast bewaren voordat hij slecht wordt. Wil je ‘m liever toch wat langer kunnen gebruiken? Dan heb je twee opties:

  1. Voeg een scheutje wodka toe aan het gewone recept (1 deel water + 1 deel suiker)
  2. Verander de verhoudingen: gebruik 2 delen suiker voor 1 deel water

Geen crushed ice in huis? Zo maak je ‘t zelf

Crushed ice kun je in de supermarkt kopen, maar als je voldoende ijsblokjes in de diepvries hebt zitten, kun je ‘t ook vlug zelf maken. Hoe je dat aanpakt, lees je in dit artikel:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen