Meest recente artikelen

Cocktails maken? Deze tools moet je zeker hebben!

Top gear

  • Deel dit artikel:
Cocktails maken? Deze tools moet je zeker hebben! Artikel

Hebt jij ooit al eens gehoord van een strainer, muddler of jigger... Nee? Dan brengen wij daar verandering in! Deze tools mogen namelijk niet ontbreken in je barkast.

Cocktailshaker

Waarschijnlijk de bekendste en belangrijkste tool om een heerlijke cocktail te maken. Hij bestaat in verschillende formaten en kleuren. Je vindt er zelfs met ingebouwd zeefje. Kies voor een shaker die makkelijk in de hand ligt, zodat je lekker lang kunt shaken.

Jigger

Een jigger – ook wel drank- of barmaatje genoemd – dient om je alcohol precies af te meten. Zo zitten je verhoudingen altijd juist. Ze bestaan in klein en groot formaat.

Muddler

Wil je stevig stampen? Haal dan een stamper of een muddler in huis. Hiermee kan je bijvoorbeeld limoen, citroen of kruiden mee fijnstampen, vaak in combinatie met rietsuiker.

Een barlepel

Met een lange barlepel kun je een cocktail (die je niet hoeft te shaken) roeren zodat de smaken goed vermengen. Veel barlepels hebben ook een platte schijf aan de acherkant, die je kan gebruiken als stamper. 

Stainer

Gebruik een zeefje of een strainer om je cocktail van de shaker in je glas te gieten en de overgebleven ijsblokjes, kruiden of specerijen in de shaker achter te laten.

Santé!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen