Meest recente artikelen

De 5 voordelen van een glazen waterfles

Heb jij er al eentje?

De 5 voordelen van een glazen waterfles Artikel

Dat een herbruikbare drinkfles echt een must is, moeten we je niet meer vertellen. Maar voor welke soort kies je dan: een glazen of een plastieken exemplaar? Onze voorkeur gaat uit naar een glazen waterfles, en daar hebben we 5 goede redenen voor.

1. Ze zijn volledig recycleerbaar

Glas is hét materiaal bij uitstek om te recycleren: de kwaliteit blijft dezelfde, hoe vaak je glas ook smelt en opnieuw gebruikt. Op die manier kan er bespaard worden op grondstoffen. Prima voor het milieu, dus.

2. Ze blijven helder

Ben jij iemand die graag een extra smaakje toevoegt aan z'n water? Dan heb je misschien al gemerkt dat sommige vruchten en de kruiden waarmee je je water infuseert, je plastic flessen doen verkleuren. Niet erg smakelijk, toch?

Glas neemt door z'n chemische samenstelling geen kleurtjes over, en dus krijg je die glazen waterfles na elk gebruik weer helemaal helder. Laat je dus niet tegenhouden om je water te pimpen met allerlei natuurlijk lekkers. Kijk maar eens naar dit artikel:

3. Ze zien er luxueus uit

Een item dat je elke dag gebruikt, moet in de eerste plaats praktisch zijn, maar het oog wil natuurlijk ook wat. Een plastic waterfles die er nogal goedkoop of saai uitziet, nodigt bovendien niet uit om er regelmatig uit te drinken. Dat chique glazen exemplaar, daarentegen … Hallo hydratatie!

4. Er blijven geen vieze geurtjes in achter

In een plastic drinkfles hangt soms een muf geurtje. Er blijven namelijk altijd bacteriën in achter, hoe grondig je ze ook wast. Ook in een glazen waterfles kunnen bacteriën gedijen, maar het voordeel is dat je glas met een grondiger afwasmiddel proper kunt maken zonder dat het een chemisch smaakje achterlaat.

5. Ze zijn stevig

De bewering dat glas een superfragiel materiaal is dat meteen breekt bij het minste stootje, is allang achterhaald. De meeste glazen flessen zijn intussen gemaakt van gehard glas en kunnen zelfs beter tegen een stootje dan een plastic fles, óók als ze heel de dag door heel wat te verduren hebben. Toch bang dat je fles al die busritten, tripjes naar de waterkoeler en afwasrondes niet overleeft? Kies dan voor eentje met een (siliconen) sleeve.

Onze favoriet

Hier op de redactie kennen we allemaal het belang van voldoende water drinken, maar dé ultieme waterfles, die hadden we nog niet gevonden. Tot nu. Deze mooie exemplaren van Point-Virgule hebben ons hart gestolen. Je vindt ze in de Libelle Lekker Shop. Voor welke hippe kleur kies jij?

 

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen