Meest recente artikelen

Hoeveel ml is één eetlepel? Maten en gewichten in de keuken

Een handig overzicht

  • Deel dit artikel:
Hoeveel ml is één eetlepel? Maten en gewichten in de keuken Artikel

Hoeveel gram is een eetlepel? En hoe diep is een soepbord exact? Soms kan het handig zijn om te weten hoeveel een snuifje nu net is. Print deze tabellen, plak ze in je keukenkast en je weet altijd wat er bedoeld wordt!

Bij het volgen van sommige recepten kun je een beetje freewheelen, maar andere recepten (denk aan patisserie) vergen wat meer precisie. Als een recept de volgende hoeveelheden vermeldt, weet je vanaf nu precies wat er bedoeld wordt! Handig, toch?

Huh, 3 tot 15 gram voor een koffielepel, wat is het nu? Wel, dat grote verschil kan verklaard worden door het soortelijk gewicht van verschillende ingrediënten. Een koffielepel of een kopje is een volumemaat. Vul een kopje tot de rand met water, met olie of met suiker, het zal telkens een ander gewicht hebben. Bij Libelle Lekker werken we daarom in onze recepten zo veel mogelijk met het exacte gewicht, tenzij het niet echt uitmaakt voor het resultaat.

Ben je helemaal into bakken? Lees dan zeker ook deze artikels

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen