Meest recente artikelen

Pompoensoep kruiden? 9 combinaties die nooit teleurstellen

Voor extra veel smaak

Pompoensoep kruiden? 9 combinaties die nooit teleurstellen Artikel

Een soepje met pompoen op het menu? Dan wil je natuurlijk dat ze boordevol smaak zit. Want hoe lekker pompoen ook is, soms kan ze wat flauw of te zoet uitvallen. Geef je pompoensoep meer pit, warmte of diepte met deze smaakmakers.

Twijfel je nog hoe je je pompoensoep wil kruiden? Kruidig, pittig of net fris: met deze smaakmakers breng je alle aroma's in balans. Onderaan vind je bovendien de bijbehorende recepten, scroll dus gerust verder.

Hoe moet je pompoensoep kruiden?

Pompoensoep kruiden vraagt wat gevoel: de juiste balans tussen zoet, pittig, hartig en fris maakt namelijk het verschil tussen een gewone soep en een smaakbom. Experimenteer dus om je favoriete combinatie en de juiste verhouding te vinden. Smaakt je soep top? Werk ze nog af met een originele topping en serveer met je favoriete brood.

Welke kruiden maken pompoensoep écht beter?

Van chili tot salie, van nootmuskaat tot vadouvan: 9 combinaties voor een pompoensoep uit de duizend. Met de juiste kruiden tover je immers de simpelste pompoensoep om tot een onweerstaanbaar bordje.

  1. Chili: voor wie van pittig houdt
    Een snuifje chilipoeder of wat chilivlokken geven de zachte smaak van pompoen meer punch en warmte. Heerlijk na een frisse herfstwandeling of op koude dagen.
    Lekker in: pompoensoep met feta
  2. Gemberpoeder: voor een frisse en pittige toets
    Gemberpoeder voegt niet alleen frisheid toe, maar ook een lichte pittigheid. Ideaal als je van oosterse smaken houdt.
    Lekker in: kruidige pompoensoep met gerookte kip en pancetta
  3. Komijnpoeder: geeft een aards en nootachtig accentje
    Komijnpoeder geeft je soep een diepe smaak die meteen herfst oproept. Je maakt het makkelijk zelf door komijnzaadjes kort te roosteren en fijn te vijzelen.
    Lekker in: pompoensoep met kaastoast
  4. Koriander: topcombi voor liefhebbers
    Met koriander geef je soep pas een echte upgrade, als je tenminste fan bent van het kruid. Gebruik de blaadjes als afwerking of kruid je soep mey korianderpoeder.
    Lekker in: pompoensoep met bloemkool, spek en knoflookcroutons
  5. Nootmuskaat: de altijd-goed klassieker
    Een echte klassieker om je pompoensoep mee te kruiden. Gebruik niet te veel, want nootmuskaat is krachtig. Maar het zorgt voor wel net voor die warme toets die je soep echt af maakt.
    Lekker in: elke pompoensoep
  6. Saffraan: voor een vleugje luxe
    Saffraan staat niet alleen garant voor een verrassende smaak, het geeft je soep ook een prachtige kleur. Gebruik het spaarzaam: enkele draadjes volstaan.
    Lekker in: pompoensoep met saffraan
  7. Salie: kruidig en smaakvol
    Salie is heerlijk in combinatie met pompoen. Laat enkele blaadjes meestoven in de soep of frituur er enkele als crunchy topping.
    Lekker in: pompoensoep met salie
  8. Vadouvan: verrassend op z'n Frans
    Vadouvan is een Franse specerijenmengeling met Indiase invloeden: zoet, pittig, rokerig én verrassend lekker in pompoensoep.
    Lekker in: pompoensoepje met vadouvan
  9. Venkelzaad: voor fans van anijs
    Venkelzaad geeft een zachte anijssmaak aan je soep. Let op dat je het niet overdrijft, want het kan snel overheersen.
    Lekker in: pompoensoep met crumble van quinoa

Check de recepten!

Wil je deze recepten bewaren? Dat kan met één klik op de knop. Lees hier hoe je het doet.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen