Witbrood
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Witbrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Klassieker waar kinderen dol op zijn

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Los de gist en de suiker op in 200 ml lauw water, giet dit in het kuiltje en meng met een beetje van de bloem. Dek de kom af en laat 45 minuten rusten op een warme plek.

  2. 2

    Kneed de rest van de bloem met het gistmengsel en de olie tot een soepel deeg. Dek af en laat het ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Kneed het deeg snel door en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier
    beklede bakplaat, en laat nog ongeveer 1 uur rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220° C en zet een schaaltje heet water op de bodem van de oven. Bak het brood 40 à 45 minuten, tot het mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Meng de bloem met het zout en maak een kuiltje in het midden. Los de gist en de suiker op in 200 ml lauw water, giet dit in het kuiltje en meng met een beetje van de bloem. Dek de kom af en laat 45 minuten rusten op een warme plek.

  2. 2

    Kneed de rest van de bloem met het gistmengsel en de olie tot een soepel deeg. Dek af en laat het ongeveer 2 uur rijzen op kamertemperatuur.

  3. 3

    Kneed het deeg snel door en maak er een lang brood van. Leg het op een met bakpapier
    beklede bakplaat, en laat nog ongeveer 1 uur rijzen.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 220° C en zet een schaaltje heet water op de bodem van de oven. Bak het brood 40 à 45 minuten, tot het mooi goudbruin is.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.