Meest recente artikelen

Ken jij dit slanke alternatief voor bladerdeeg al?

Minstens even knapperig!

Ken jij dit slanke alternatief voor bladerdeeg al? Artikel

Heerlijk knapperig bladerdeeg, ons mogen ze er altijd voor wakker maken. Alleen, het is een erg vet deeg en dus eet je er beter niet te veel van. Gelukkig kennen wij een knapperig alternatief.

Laat ons eerst even kijken wat bladerdeeg juist zo vet (en zo lekker) maakt. Bladerdeeg wordt gemaakt door deeg steeds opnieuw uit te rollen rond een laagje boter, dat wordt ook 'toeren' genoemd. Zo krijg je uiteindelijk heel veel flinterdunne laagjes deeg afgewisseld met laagjes boter. Bij het bakken smelt de boter. Daardoor komen de laagjes deeg los van elkaar, rijst het en krijg je die lekkere, brosse laagjes.

Je begrijpt natuurlijk dat al die boter het deeg erg vet maakt. Niet ideaal als je op de kilootjes let.

Onze oplossing: filodeeg!

Dunne krokante laagjes deeg? Dan denken wij aan filodeeg. Dat bevat heel wat minder vet en daardoor ook minder calorieën dan bladerdeeg. Leg verschillende laagjes (3 à 5) op elkaar om het effect van bladerdeeg te benaderen. In sommige recepten wordt tussen de laagjes filodeeg ook olie of gesmolten boter geborsteld, om het deeg mooi bruin te laten kleuren. Gebruik als je op je lijn let maar een héél dun laagje boter of olie, anders kun je beter je vertrouwde bladerdeeg gebruiken. Ga liever voor puur: gebruik geen extra vet en werk het deeg eventueel bovenop af met een laagje losgeklopt ei voor de kleur.

Probeer deze krokante recepten met filodeeg

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen