Filodeegje met asperges en hoeve-eitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Filodeegje met asperges en hoeve-eitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Profiteer van het aspergeseizoen en bereid dit heerlijke voorgerechtje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de eieren hard.

    Schil de witte asperges zorgvuldig en verwijder de harde uiteinden. Maak de groene asperges schoon, samen met de lente-ui.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de hardgekookte eieren in kleine blokjes (plet ze niet, dan verliezen ze hun textuur!).

    Meng er de gehakte peterselie en de gesmolten boter (50 g) door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Breng gezouten water aan de kook, temper het vuur en leg de witte asperges 8 à 10 minuten in water dat bijna kookt. Haal ze voorzichtig uit het kookvocht en laat uitlekken op wat keukenpapier. Blancheer de groene asperges zo’n 3 minuten.

  4. 4

    Haal zowel de groene als de witte asperges en de lente-ui door wat olijfolie en grill de groenten kort aan beide kanten. Maak bundeltjes van telkens 2 witte en 2 groene asperges en
    2 lente-uitjes.

  5. 5

    Snij het filodeeg in lange repen en bestrijk die met de rest van de boter. Wikkel het deeg rond de bundeltjes gegrilde groenten en bak de rolletjes in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.

  6. 6

    Vul 4 glazen met wat eiertartaar en zet er een filodeegrolletje in. Werk af met wat kervel of verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Kook de eieren hard.

    Schil de witte asperges zorgvuldig en verwijder de harde uiteinden. Maak de groene asperges schoon, samen met de lente-ui.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

  2. 2

    Snij de hardgekookte eieren in kleine blokjes (plet ze niet, dan verliezen ze hun textuur!).

    Meng er de gehakte peterselie en de gesmolten boter (50 g) door. Breng op smaak met zout en peper.

  3. 3

    Breng gezouten water aan de kook, temper het vuur en leg de witte asperges 8 à 10 minuten in water dat bijna kookt. Haal ze voorzichtig uit het kookvocht en laat uitlekken op wat keukenpapier. Blancheer de groene asperges zo’n 3 minuten.

  4. 4

    Haal zowel de groene als de witte asperges en de lente-ui door wat olijfolie en grill de groenten kort aan beide kanten. Maak bundeltjes van telkens 2 witte en 2 groene asperges en
    2 lente-uitjes.

  5. 5

    Snij het filodeeg in lange repen en bestrijk die met de rest van de boter. Wikkel het deeg rond de bundeltjes gegrilde groenten en bak de rolletjes in de oven tot het deeg mooi goudbruin is.

  6. 6

    Vul 4 glazen met wat eiertartaar en zet er een filodeegrolletje in. Werk af met wat kervel of verse peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.