Recept

Aperitiefkransjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Neem een ronde start

bereiding
  1. 1

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in de lengte doormidden. Stoof ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn, maar niet gekleurd.

  2. 2

    Snij elk vel filodeeg in drie repen en vouw elke reep in de lengte dubbel tot een lint. Doe hetzelfde met de ham.

  3. 3

    Vlecht telkens een reep deeg, een sliert lente-ui en een reep ham samen. Maak zo 12 vlechten. Buig ze tot kransjes en stop de uiteinden wat in mekaar.

  4. 4

    Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ± 20 minuten in de op 190° C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Aperitiefkransjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in de lengte doormidden. Stoof ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn, maar niet gekleurd.

  2. 2

    Snij elk vel filodeeg in drie repen en vouw elke reep in de lengte dubbel tot een lint. Doe hetzelfde met de ham.

  3. 3

    Vlecht telkens een reep deeg, een sliert lente-ui en een reep ham samen. Maak zo 12 vlechten. Buig ze tot kransjes en stop de uiteinden wat in mekaar.

  4. 4

    Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ± 20 minuten in de op 190° C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!