Aperitiefkransjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Aperitiefkransjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Neem een ronde start

bereiding
  1. 1

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in de lengte doormidden. Stoof ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn, maar niet gekleurd.

  2. 2

    Snij elk vel filodeeg in drie repen en vouw elke reep in de lengte dubbel tot een lint. Doe hetzelfde met de ham.

  3. 3

    Vlecht telkens een reep deeg, een sliert lente-ui en een reep ham samen. Maak zo 12 vlechten. Buig ze tot kransjes en stop de uiteinden wat in mekaar.

  4. 4

    Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ± 20 minuten in de op 190° C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de lente-uitjes en snij ze in de lengte doormidden. Stoof ze in de helft van de boter tot ze zacht zijn, maar niet gekleurd.

  2. 2

    Snij elk vel filodeeg in drie repen en vouw elke reep in de lengte dubbel tot een lint. Doe hetzelfde met de ham.

  3. 3

    Vlecht telkens een reep deeg, een sliert lente-ui en een reep ham samen. Maak zo 12 vlechten. Buig ze tot kransjes en stop de uiteinden wat in mekaar.

  4. 4

    Leg de kransjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet ze ± 20 minuten in de op 190° C voorverwarmde oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.