Recept

Filohapjes en avocadosalade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijke vegan hapjes met een frisse salade.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C boven- en onderwarmte. Bedek de bakplaat met bakpapier.

  2. 2

    Schil de zoete aardappel. Snij de tomaten in stukjes, pel de knoflook en snipper fijn. Doe de olie in een hete pan en fruit de knoflook met de zoete aardappel. Doe het appelsap en de tomaten erbij. Breng op smaak met zout, peper, ras el hanout en rozemarijn en laat zo’n 10 minuutjes zachtjes koken tot de vloeistof verdampt is.

  3. 3

    Snij het filodeeg in vier vierkanten en smeer het in met een beetje olie. Duw in een zeef het vocht uit het zoete-aardappelmengsel, verdeel het over het deeg en rol op. Druk het dicht aan de zijkantjes. Leg op een bakplaat en bestrijk de hapjes met de resterende olie. Bestrooi met de sesam en bak ongeveer 15 minuten in de oven tot het filodeeg goudbruin is.

  4. 4

    Spoel de sla en lente-uitjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en snijd in blokjes. Besprenkel met limoensap. Snij de lente-uitjes in kleine ringetjes.

  5. 5

    Meng de bouillon met de limoen, azijn, siroop, olie, peper en zout tot een dressing. Meng alle ingrediënten voor de salade met de dressing en meng met de waterkers. Serveer de filodeeghapjes met de salade.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filohapjes en avocadosalade

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!