Meest recente artikelen

Zo krijg je meer in je vaatwasser

En komt alles er schoon uit!

Zo krijg je meer in je vaatwasser Artikel

Heb je gekookt voor een grote groep en heb je een berg afwas? Dan wil je natuurlijk zo veel mogelijk in je vaatwasser krijgen. Met deze tips vul je je vaatwasser op een efficiënte manier en komt alles er toch proper uit.

De indeling

De kans is groot dat je de bovenste lade in je vaatwasservan hoogtekuntveranderen. Dat kan nuttig zijn als je onderaan grote borden of potten wil zetten.

Door hettweedeniveauvan je vaatwasser te verhogen, kun je onderaan meer grote items kwijt.

Bovenaan kun jeglazen, kopjes of bestekplaatsen waar je sowieso niet veel ruimte voor nodig hebt. Zo kun je de ruimte in de vaatwasser optimaal benutten.

Let wel op, sommige dingen was je beter met de hand, want deze 7 dingen mag je nooit in de vaatwasser stoppen

Potten en pannen

Door potten en pannen over de indeelrekjes in de vaatwasser te plaatsen, verlies je vaak veel plaats die je voor borden had kunnen gebruiken. Daarom is het slim om grote potten en pannen langs de zijkanten of in de hoekjes te plaatsen in plaats van over de rekjes.

Let er dan wel op dat de potten en pannen de watertoevoer niet blokkeren, want dan zal je vaat er niet schoon uitkomen.

Bestek

Het bestekbakje in de vaatwasser is erg handig, maar kan veel plaats innemen als je het niet strategisch in de vaatwasser plaatst. Het best kan je het bakje onderaan in het midden zetten. Zo heb je langs de zijkanten genoeg plaats voor borden, potten en pannen.

Heeft je vaatwasser meerdere lades? Dan kan je het bestek eventueel ook los op een lage lade leggen die anders verloren zou gaan.

En als je écht moet kiezen tussen bestek en enkele vuile potten, zet de potten dan in de vaatwasser. Bestek is een pak makkelijker om met de hand schoon te maken dan een pot met aangekoekte restjes.

Weet jij ook nooit of je bestek best met de handgrepen omhoog of omlaag plaatst? Het antwoord lees je hier!

Kleine items

Kleineredingen zoals doppen van waterflessen, deksels van kleine potjes of andere dingen die anders steevast tussen de spijlen van de rekjes vallen, kun je in een wasnetje (jep, eentje dat je normaal gezien gebruikt voor beha's) stoppen en op het bovenste rek leggen. Zo vind je alles makkelijk terug als het tijd is om de vaatwasser uit te laden.

Komen je plastic potjes vaak omgekeerd uit de vaatwasser? Zo hou je ze op hun plek!

 De juiste richting

Vroeger werd vaak aangeraden om niet al je borden in dezelfde richting te plaatsen, zodat het water makkelijker tussen de borden kon. Bij moderne toestellen is dat vaak echter niet meer nodig. Door al je borden en kommen in dezelfde richting te plaatsen kun je heel wat plaats besparen.

Wil je zeker zijn dat alles er schoon uitkomt? Stop dan dit in je vaatwasser voor je 'm aanzet!

Voorspoelen

Moet je de vaat nu wel of niet voorspoelen? Als je de vaatwasser meteen na de maaltijd start, hoeft het eigenlijk niet. Grote stukken voedsel kun je er beter afschrapen, zodat de filter niet verstopt geraakt, maar een klein restje puree of saus kan zeker geen kwaad. Al je borden en pannen voorspoelen is dus niet nodig en dat kan je veel tijd besparen.

Jawel, er kan tóch nog iets bij

Denk je dat je vaatwasser nu écht eivol zit? Kijk dan toch nog eens naar de zijkanten: dat zijn prima plekjes om snijplanken of bakplaten kwijt te kunnen. Alweer een schrobsessie bespaard!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen