Meest recente artikelen

Zo plaats je bestek juist in de vaatwasser

Slim!

Zo plaats je bestek juist in de vaatwasser Artikel

Hoe zet jij bestek in de vaatwasser? Met de handgrepen omhoog of juist omlaag? Er blijkt maar één goede manier te zijn.

Het lijkt een logisch antwoord te zijn dat je bestek met de handgrepen naar beneden zet zodat de kant die je gebruikt om te eten goed schoon wordt. Maar langs de andere kant kan dat ook problemen opleveren (lees: je haalt je hand open aan dat scherpe mes).

Om en om

Maar hoe zet je je bestek dan wél juist in je vaatwasser? Lepels en vorken kan je best om en om in het bakje voor het bestek zetten. Dus: de ene lepel met de handgreep naar boven en de ander met de handgreep naar onder. Zo voorkom je dat etensresten tussen de twee lepels blijven zitten als deze in elkaar vallen. Messen zou je daarnaast altijd met de handgrepen naar boven in de vaatwasser moeten zetten. De reden: als je het bestek zo neerzet, voorkom je dat je je vingers openhaalt aan de messen. Heel scherpen messen kun je beter met de hand blijven afwassen. Of ze nu staan of liggen in de vaatwasser, je kunt het risico beter niet nemen. Daarnaast kan het scherpe mes het mandje voor het bestek ook beschadigen en worden de messen zelf ook bot in de vaatwasser. Wist je trouwens al dat je deze 7 dingen ook nooit in de vaatwasser mag stoppen?

Scheiden

Zet je bestek niet allemaal samen in een bakje, maar verspreid ze. Zorg dat de vervuilde oppervlakken van lepels en vorken elkaar niet raken, zodat het water overal goed bij kan. Groot keukengerei leg je best helemaal bovenin de vaatwasser, om te voorkomen dat deze de sproeiers blokkeren. En die grote opscheplepel? Die leg je best met de holle kant naar onder. Zo voorkom je dat er water in blijft staan.

Bron: libelle.nl

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen