Meest recente artikelen

De vaatwasser reinigen in 1-2-3

Deze makkelijke trucjes zijn zó gepiept!

De vaatwasser reinigen in 1-2-3 Artikel

Dat het belangrijk is om een schone vaatwasser te hebben, hoeven we je vast niet te vertellen. Je stopt er tenslotte vuile afwas in die je er dan brandschoon weer wil uithalen. Maar hoe moet je die vaatwasser reinigen? En hoe vaak doe je dat best?

Het is zeker geen overbodige luxe om je vaatwasser elke maand een schoonmaakbeurt te geven als je niet wil dat er vieze geurtjes ontstaan én dat de filters verstoppen. Je kunt speciaal reinigingsmiddel gebruiken, maar er zijn ook enkele eenvoudige, snelle trucjes met keukeningrediënten die het klusje klaren. Probeer ze gerust uit!

1. Azijn

Is er iets wat azijn niét kan schoonmaken? Ook je vaatwasser (én je afwas!) wordt weer spic en span als je er een koffiekop met azijn in rechtop zet. Laat dit op een normaal programma meedraaien en je zult zien dat alles weer schoon is.

Wordt je machine wit vanbinnen? Dan betekent dit dat er zich te veel kalk heeft opgestapeld in de loop van de tijd. Maar ook dat kun je oplossen met azijn! Laat het toestel z'n programma afwerken, maar voeg zo'n kwartier voor het einde een liter azijn toe. Laat het programma verder draaien en klaar is kees.

2. Citroen

Om je vaatwasser echt grondig te reinigen, giet je er opnieuw een scheut azijn in, maar leg je er ook verdeeld over het hele toestel een in plakjes gesneden citroen in. Hiermee ontkalk én ontvet je je afwasmachine. Laat ze draaien op de heetste stand en ze is weer spic en span!

3. Baksoda

Ook met baksoda kun je je vaatwasser schoonmaken. Doe een theelepel (niet meer, want dit middeltje kan soms bijtend zijn) in het zeepbakje van je toestel, daar waar je normaal het afwasblokje in doet. Zet je vaatwasser op het meest intensieve programma en laat 'm draaien. Dit doe je wel best zónder afwas erin.

Vergeet de hoekjes niet!

Vergeet zeker ook de randjes van je vaatwasser niet schoon te maken met een zachte borstel. En spoel ook even de filter uit in een sopje van azijn en citroen. Zo is je vaatwasmachine weer perfect schoon en klaar voor gebruik.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen