Meest recente artikelen

Zo hou je plastic potjes op hun plek in de vaatwasser

En daarom moet je ze altijd nog eens afdrogen

Zo hou je plastic potjes op hun plek in de vaatwasser Artikel

Je doet de vaatwasser open en... verdorie, die plastic potjes liggen weer ondersteboven vol met vies afwaswater. Met dit trucje hou je ze netjes op hun plaats!

Een gebruiker van de sociale netwerksite Reddit deelde deze slimme oplossing: vang de doosjes onder een afdruiprek dat je ondersteboven in de vaatwasser zet. Zo kunnen ze niet gaan ronddolen in het toestel.

Geen afdruiprekje bij de hand? Dan kun je ze ook vastklemmen tussen kopjes en bekers – de oortjes daarvan houden ze wel op hun plaats.  Of leg er een pollepel of spatel bovenop zodat ze niet weg kunnen.

Wist je trouwens dat je best alleen maar plastic potjes waar 'dishwasher safe' op staat in je vaatwasser zet? Andere plastic potjes zijn niet bestand tegen de hoge temperaturen en kunnen smelten of vervormen, of er kunnen schadelijke stoffen vrijkomen.

Je zet de dekseltjes van plastic doosjes overigens best rechtop in de bordenrekjes zodat ze niet vervormen, en plaatst plastic liefst ook alleen in het bovenste gedeelte van je vaatwasmachine: het onderste gedeelte wordt soms te heet, waardoor het plastic kan smelten.

Trouwens, je zult vast ook al gemerkt hebben dat borden en glazen kommetjes droog uit de vaatwasser komen, maar dat plastic potjes altijd nog wat nat zijn. Dat komt doordat het hete water minder snel verdampt op plastic. Nog eens droogwrijven met een schone keukenhanddoek is dus onvermijdelijk.

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen