Meest recente artikelen

Deze bijgerechten zijn heerlijk bij worst

Comfort food op z'n best

Deze bijgerechten zijn heerlijk bij worst Artikel

Worst is een echte gezinstopper; de kinderen zijn er meestal gek op. Natuurlijk is 't lekker met een stevige stoemp in de winter, maar er zijn nog zoveel andere lekkere bijgerechten bij worst. Wat dacht je van deze smakelijke voorbeelden?

Stoemp

Om deze lekkere klassieker kun je niet heen: stoemp met worst is een van die ultieme Vlaamse gerechten waar we nooit genoeg van krijgen. Pak het traditioneel aan met braadworst en een winterstoemp met kool, of ga voor een lichtere variant en maak een bordje met chipolata en primeurgroentjes. Of eet jij liever Weense worstjes? Ook dat is perfect mogelijk.

Fruit

Worst met appelmoes? Een echte kindertopper. Maar probeer zeker ook eens andere combinaties uit. Wedden dat je avondeten instant een pak avontuurlijker wordt? De recepten hieronder zetten je alvast op weg.

(Rode) ui

Waarschijnlijk gebruik je in heel wat gerechten met worst sowieso al gesnipperde uitjes, maar laat ze deze keer eens mee de hoofdrol spelen! Maak er een marmelade van, verwerk ze in een fantastische saus of pekel ze.

Kaas

Zin in een op-en-top winters en hartverwarmend gerecht? Dan moet je echt eens worst met (gesmolten) kaas combineren. Meestal niet bepaald licht, maar wél het ultieme comfort food. Voor de kinderen hou je het beter op een klassiek kaassausje, maar voor de durvers mag het al eens een brokje blauwe kaas zijn. Als je ook zin krijgt in deze combinatie tijdens de zomer, probeer dan eens een salade of een hotdog.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen