Gevulde ravioli met een romig parmezaansausje en venkelworst
bereiding
-
1
Maak eerst het pastadeeg. Meng met een vork de eieren door de bloem, meng verder met je handen tot een egaal deeg en kneed zeker 5 minuten. Laat het deeg 30 minuten rusten.
-
2
Meng voor de vulling de ricotta met de fijngesneden gekonfijte citroen en een handvol gehakte basilicumblaadjes. Kruid met voldoende peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Rol met een pastamachine of deegroller het deeg uit tot het 2 mm dik is. Maak 2 vellen die even groot zijn. Leg om de 4 cm een koffielepel ricottavulling op één van de vellen. Leg nu het tweede vel pasta er bovenop, druk de randen rond de vulling goed aan en snij de ravioli’s uit met een vormpje. Laat ze op een bebloemd oppervlak even rusten.
-
4
Laat voor de saus een eetlepel boter smelten, laat hier de knoflook zachtjes in garen en voeg dan 1 eetlepel bloem toe. Roer nog 1 minuut, voeg dan de room en 50 g geraspte parmezaan toe en laat nog enkele minuten indikken. Kruid bij met peper en zout.
-
5
Bak de worstjes gaar in een klontje boter.
-
6
Kook de ravioli gaar in 3 à 4 minuten en serveer met de saus en stukjes gebakken worst. Werk af met verse spinazie.