Meest recente artikelen

6 feesttips van Pascale Naessens

Zo blijf je als gastvrouw altijd zen

6 feesttips van Pascale Naessens Artikel

Pascale Naessens omringt zich graag met vrienden. Als het feest is, ontpopt ze zich tot de perfecte gastvrouw. Voor haar vijftigste verjaardag gaf Pascale een groot verjaardagsfeest waarbij ze haar gasten verraste met eenvoudige en smaakvolle recepten in een ontspannen sfeer. Dit zijn haar succestips.

  1. Maak nooit iets klaar wat je nog nooit hebt klaargemaakt, maak het jezelf makkelijk en denk aan jezelf. Vaak willen mensen veel te ver gaan als ze een feest organiseren, maar het is niet de bedoeling dat jij zelf de hele tijd aan het koken bent terwijl jouw gasten aan tafel zitten. Je hebt pas stress wanneer je denkt: oei, dat gaat niet lukken. Je moet zelf echt kunnen meegenieten! Het is jouw feest, dus jij moet erbij zijn.”
  2. Maak zoveel mogelijk op voorhand klaar. Eigenlijk moet je bijna een soort scenario schrijven van wat je wanneer gaat doen. Ik kies bijvoorbeeld steeds voor gerechten die ik enkel nog even in de oven moet opwarmen of een klein beetje moet afwerken. Ik weet perfect wat ik op het moment zelf nog moet doen, vooraleer ik alles op tafel kan zetten.”
  3. Maak wat je zelf graag lust. Een kaashapje bij het aperitief, dus nemen we vis in het voorgerecht en het hoofdgerecht wordt iets met vlees… die klassieke visie deel ik niet. Ik vind het immers perfect oké om bijvoorbeeld twee gerechten te hebben met dezelfde groenten. Ooit at ik een volledig aspergemenu bij Roger Souvereyns. Dat was zalig! Sowieso vind je bij mij geen pasta, brood of rijst op tafel, ik blijf ook bij etentjes trouw aan mijn filosofie. Ik maak verschillende schotels zodat mijn gasten zelf kunnen kiezen waar ze zin in hebben. En dan is het mooi meegenomen dat alles uit mijn boeken vanzelf bij elkaar past. De smaken vullen elkaar aan en vormen al heel snel een geheel.”
  4. Je bent geen restaurant. Borden dresseren om te imponeren doe ik niet als er gasten komen. Als je thuis kookt, gaat het om andere kwaliteiten. Er is niks zo leuk als gasten die zelf mee kunnen kiezen. Ik probeer wel eens nieuwe dingen uit om mijn gasten te laten proeven. Het zijn vrienden hé, zij mogen echt deel uitmaken van mijn verhaal.”
  5. Hou je tafeldekking eenvoudig. Voor mijn feest had ik alles klaargezet, iedereen heeft mee de tafel gedekt. Met enkele eenvoudige details krijgt je tafel snel extra cachet. Ik bewaar bijvoorbeeld de bloemen die ik krijg, zeker rozen. Die laat ik dan drogen en de gedroogde bloemblaadjes strooi ik over de tafel bij een feest. Elke bloem en elk blaadje heeft dan zijn eigen verhaal. ‘Oh, die heb ik van Paul gekregen op een mooie zomerdag.’ En ‘Deze kreeg ik van vrienden op een tuinfeest’. Fantastisch toch?”
  6. Muziek vind ik heel belangrijk. Veel mensen vergeten muziek, maar eigenlijk is mooie muziek een echte must bij een etentje. Muziek bepaalt de sfeer. Maar … als het eten en de drank goed zijn, maken je gasten vaak zelf muziek!”

Feestelijke recepten à la Pascale Naessens

Volg Libelle Lekker op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen