Meest recente artikelen

Dit zijn de drie favoriete drankjes van Pascale Naessens

"Voor mij geen gezellig etentje zonder een glaasje wijn!"

Dit zijn de drie favoriete drankjes van Pascale Naessens Artikel

Pascale Naessens, special guest in de nieuwe Libelle Lekker, is een vrouw met klasse, fantastische kookkunsten én een neus voor de lekkere dingen in het leven. Vandaag deelt ze haar drie favoriete drankjes!

1. Wijn

Pascale: "Ik ben absoluut geen wijnkenner, maar wel een wijnliefhebber. Voor mij geen gezellig etentje zonder een glaasje wijn. Ik laat me graag adviseren door een kenner. Als ik zelf kies, speel ik op veilig en ga ik voor een Bourgogne, bijvoorbeeld een chablis of een pouilly-fuissé."

2. Een glaasje rosé

"Hopelijk krijgen we een prachtige nazomer. Op die zwoele avonden vind ik het fijn om te genieten van een lichte rosé wijn. Zoals de Grace des Anges Rosé van Castigno, een Belgisch wijnhuis in Zuid-Frankrijk. De wijn is kristalhelder, lichtroze en fonkelend. De smaak doet denken aan exotisch fruit, maar is zeker niet te zoet. De licht zure toets doet denken aan pompelmoes."

3. Cider

"Ik hoef niet altijd wijn, want meer en meer voel ik dat alcohol mijn lichaam belast. In mijn zoektocht naar een alternatief kwam ik bij cider uit. Weinig of geen alcohol, maar toch feestelijke bubbels. Ik hou vooral van de 'brut', droge cider met een pittige smaak. Het brengt me ook terug naar mijn jeugd, toen ik op taalkamp ging in het Bretoense kuststadje Saint-Malo. Mijn gastgezin brouwde er zelf cider van rijpe appels."

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen