Penne met courgette en ricotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Penne met courgette en ricotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bordje pasta

bereiding
  1. 1

    Kook de penne beetgaar. Spoel de courgettes en snij ze in halve plakken. Pel de sjalot en snij in ringen. Snipper daarna de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot en courgette in olijfolie, tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Doe er de pasta bij, en eventueel wat van het kookvocht.

  3. 3

    Schep er de basilicumblaadjes, pijnboompitten, limoenschil en driekwart van de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de ricotta en de rest van de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de penne beetgaar. Spoel de courgettes en snij ze in halve plakken. Pel de sjalot en snij in ringen. Snipper daarna de knoflook.

  2. 2

    Fruit de sjalot en courgette in olijfolie, tot ze beginnen te kleuren. Voeg de knoflook toe en bak 2 minuten. Doe er de pasta bij, en eventueel wat van het kookvocht.

  3. 3

    Schep er de basilicumblaadjes, pijnboompitten, limoenschil en driekwart van de parmezaan door. Breng op smaak met peper en zout. Werk af met de ricotta en de rest van de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.