Meest recente artikelen

Waar moet je op letten bij de aankoop van een goede rasp?

Zo haal je de beste rasp in huis

  • Deel dit artikel:
Waar moet je op letten bij de aankoop van een goede rasp? Artikel

Knoflook voor bruchetta, citroenzeste door het cakebeslag of dessertjes aftoppen met fijne chocoladeschilfers. In elke lekkere keuken past een goede rasp. Maar hoe kies je de beste uit?

Vlijmscherp

Een botte rasp, dat wensen we niemand toe. Niet alleen duurt het raspen met een bot exemplaar eindeloos lang, het is bovendien nog eens gevaarlijk voor de vingers. Let er dus zeker op dat de rasp scherp genoeg is.

Wist je dat een botte rasp ook invloed heeft op de smaak? Niemand wil de bittere smaak van het witte deel van een citroenschil in z’n gerecht. Het is belangrijk dat je rasp fijn en scherp door het product gaat. Een vlijmscherpe rasp van goede kwaliteit gaat jarenlang mee.

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Rigatoni met courgette en citroenzeste

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Light bananasplit met chocoladeschilfers

Robuust

Een rasp moet goed in de hand liggen. Je zet er immers heel wat druk op. Het beste model bestaat daarom uit stevige materialen. Niets is erger dan een rasp die wegglijdt tijdens het raspen. De rasp uit de Libelle Lekker Shop, is voorzien van een antisliplaagje. Handig voor een glad keukenblad.

Opvangen

Raspen = knoeien? Dat hoeft niet zo te zijn! Wanneer je een rasp koopt, let je best ook op de manier waarop de rasp het product opvangt. Dat voorkomt morsen en onnodige verspilling. Je wil natuurlijk geen Parmezaanse kaas over heel je aanrecht. Een opvangkommetje is geen slecht idee!

Onze favoriet?

 

Wij zijn helemaal overtuigd van de Microplane rasp, te koop in de Libelle Lekker Shop. Een vlijmscherpe rasp van superkwaliteit, die jarenlang meegaat. Samen met een kommetje voor € 45,95.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.