Tzatziki van Wim Lybaert
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Tzatziki van Wim Lybaert

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze tzatziki is lekker met brood. 

Tip van Wim: "Laat een deel van je venkel doorschieten. Zo krijg je prachtige en smaakvolle venkelbloemetjes. Ideaal om gerechten mee af te werken."

bereiding
  1. 1

    Schil en ontpit de komkommer. Rasp het vruchtvlees grof. Giet het in een zeef of handdoek, bestrooi het met zout en laat het even rusten. Pers na 10 minuten al het vocht er goed uit. Hak de peterselie en de dille fijn. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Meng de komkommer samen met 2 à 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte dille, de knoflook en de ciderazijn onder de yoghurt. Kruid met peper en eventueel nog een beetje zout. Besprenkel de tzatziki met olijfolie en werk hem af met de extra dille en de venkelbloemen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil en ontpit de komkommer. Rasp het vruchtvlees grof. Giet het in een zeef of handdoek, bestrooi het met zout en laat het even rusten. Pers na 10 minuten al het vocht er goed uit. Hak de peterselie en de dille fijn. Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Meng de komkommer samen met 2 à 3 eetlepels gehakte peterselie, 1 eetlepel gehakte dille, de knoflook en de ciderazijn onder de yoghurt. Kruid met peper en eventueel nog een beetje zout. Besprenkel de tzatziki met olijfolie en werk hem af met de extra dille en de venkelbloemen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.