Meest recente artikelen

4 nieuwe manieren om een dunschiller te gebruiken

Zet 'm aan het werk!

4 nieuwe manieren om een dunschiller te gebruiken Artikel

Gebruik jij je dunschiller enkel om groenten en fruit te schillen? Zonde! Je kunt er namelijk nog heel wat meer mee doen. Wat denk je van deze 4 ideetjes?

Onmisbaar

Je dunschiller gebruik je waarschijnlijk bijna dagelijks, en in het aspergeseizoen zal dat gemiddelde ongetwijfeld nóg hoger liggen! Da’s logisch: je schilt er vliegensvlug bijna alle soorten groenten en fruit mee.

Alleskunner

Maar zo’n dunschiller kan méér dan alleen maar schillen! Wij zetten 4 andere toepassingen op een rij.

Chocoladekrullen

Je taart, chocolademousse of tiramisu is klaar, maar toch lijkt er nog iets te ontbreken? Een paar fancy chocoladekrullen maken je bord helemaal af. Neem eenvoudigweg een tablet van je favoriete chocolade (liefst uit de koelkast) en schraap over de rand met je dunschiller. Et voilà: daar zijn je chocoladekrullen. Helemaal dol op gebak versieren? Dan moet je ook dit artikel eens onder de loep nemen.

Fijne uireepjes

Een beetje rauwe (rode) ui in een slaatje kan een heerlijke crunch geven, maar niets is onsmakelijker dan een groot stuk rauwe ui in je mond, toch? ‘t Komt er dus op aan om die reepjes zo fijn mogelijk te snijden. En dat kan met een aardappelmesje, maar dan moet je erg behendig zijn (én veel tijd hebben). Snij die ui dus gewoon in vier partjes en laat je dunschiller het werk doen. Zo krijg je flinterdunne maantjes ui.

Groentelinten

Als je je borden prachtig wil versieren en tegelijk voldoende vitaminen binnen wil krijgen, moet je je zeker eens aan groentelinten wagen. Rauw in een slaatje of geblancheerd als pastavervanger: groentelinten zijn niet enkel kleurrijk, maar ook gewoon keilekker. Begin met het schillen van je groenten, maar blijf nadat je de buitenste schil gepasseerd bent, gewoon verder schillen. Let er wel op dat je zaadlijsten niet meeschilt: die bevatten vaak erg veel vocht. Enkele topgroenten om kleurrijke linten van te schillen:

  • Wortels
  • Courgettes
  • Komkommers
  • Pompoenen
  • Bieten

Met onze dubbele dunschiller maakten we ook lekkere geschaafde asperges! Hieronder lees je hoe we dat hebben aangepakt:

Parmezaanschaafsel

Een carpaccio afgewerkt met mooie parmezaankrullen is niet enkel iets voor op restaurant: ook thuis kun je die schilfers makkelijk maken. Koop een mooi stuk parmezaan (harde kazen blijven trouwens lang goed in de koelkast) en schaaf erover met je dunschiller. Nooit meer kant-en-klaar parmezaanpoeder uit een doosje of zakje (hier lees je waarom dat écht geen goed idee is)!

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Meer lezen:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen