Meest recente artikelen

Hoe snij je julienne?

Groenten snijden als een pro doe je zo!

  • Deel dit artikel:
Hoe snij je julienne? How to's

Mooi gesneden groenten kunnen een gerecht echt naar een hoger niveau tillen. Wij leggen je met plezier uit hoe je ze tot julienne snijdt.

Juli-wat?

Julienne is een van oorsprong Franse keukenterm voor dunne reepjes die lijken op lucifers. In principe kun je bijna elk ingrediënt in julienne snijden, maar het wordt het vaakst met groenten gedaan.

Tips

  • Gebruik eerst en vooral een scherp en degelijk mes. Botte messen zijn taboe: ze zijn gevaarlijk en je kunt er onmogelijk uniforme reepjes mee snijden.
  • Leg een vochtige handdoek onder je snijplank; zo ben je er zeker van dat die niet wegschuift tijdens het snijden.
  • Werk geleidelijk toe naar de juliennevorm: begin met plakjes die je daarna in gelijke reepjes snijdt.
  • De perfecte juliennestaafjes zijn 1 tot 3 mm dik en 3 tot 4 cm lang.

Stap voor stap

Oefenen doe je ‘t best met een makkelijke groente zoals een wortel. Zo pak je ‘t aan:

  1. Leg een vochtige handdoek onder de snijplank.
  2. Schil de wortel en snij de uiteindes eraf.
  3. Snij de wortel in stukken van maximaal 4 cm lang.
  4. Snij er dunne plakjes van.
  5. Snij de plakjes vervolgens in dunne reepjes.

In dit filmpje zie je nog eens wat we bedoelen:

Met de volgende recepten kun je je snijkunsten oefenen

Save

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Makkelijk

Juliennesoep

  • Mag even duren
  • Iets duurder
  • Erg makkelijk

Lenterolletjes (2)

  • Ik heb alle tijd
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Kippensoep

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Konijnenfilet op z'n oosters in de wok

  • Snel klaar
  • Goedkoop
  • Makkelijk

Gourmet met groentejulienne

  • Mag even duren
  • Goedkoop
  • Erg makkelijk

Slarolletje met rijstnoedels en kalkoen

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen