Meest recente artikelen

Dit paasmenu kun je helemaal vooraf klaarmaken

Zo hou je keukenstress onder controle

Dit paasmenu kun je helemaal vooraf klaarmaken Artikel

Krijg je met Pasen de familie over de vloer? Dan wil je het liefst van al rustig samen tafelen. Dit paasmenu kun je (bijna) helemaal vooraf klaarmaken. Klaar om te genieten?

Hapjes om mee te starten

Veel hapjes kun je vooraf al volledig bereiden. Denk aan typische paasingrediënten zoals (kwartel)eitjes. Dit zijn twee originele suggesties.

Voorgerechten die zo op tafel staan

Een koud voorgerecht of een soepje kun je volledig vooraf klaarmaken en hoef je alleen nog te serveren. Als je dat in een glaasje doet, wordt het meteen extra feestelijk.

Ook het hoofdgerecht maak je op voorhand

Een gebraad (lamsbout of kalfsgebraad bijvoorbeeld) kun je makkelijk op voorhand maken, net zoals een stoofpotje. Je hoeft het dan alleen nog op te warmen (in de oven op 160°C, afgedekt met aluminiumfolie of met een deksel) en te serveren met wat groenten en kroketjes of aardappelgratin erbij. Ook met vogelnestjes heb je niet veel werk: je maakt ze vooraf klaar en bakt ze de dag zelf af in de oven.

Hoe je zelf een lekkere aardappelgratin maakt, zie je in onderstaande video. Nog meer kookvideo’s ontdek je op het YouTubekanaal van Libelle Lekker.

Deze desserten maak je van tevoren

Ook de meeste desserten kun je makkelijk van tevoren klaarmaken. Of je nu gaat voor een luchtige mousse of een stevig gebak, het kan allemaal.

Volg ons op FacebookPinterest en Instagram en schrijf je in op de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen