Recept

Paastaart met mascarpone en kokosnoot

 • Duur:
 • Budget:
 • Moeilijkheid:

bereiding
 1. 1

  Klop de eieren en de suiker in een keukenrobot tot een wit-schuimige massa. Verwarm de oven voor op 170°C. Beboter en bebloem de springvormen. Zeef de bloem en spatel onder het eiermengsel. Verdeel het beslag over de springvormen en bak 25 minuten in de oven. Laat even afkoelen in de vorm, haal uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.

 2. 2

  Roer de mascarpone los met een spatel, giet het vocht van de kokosmelk weg en meng de kokospuree en de rijstsiroop onder de mascarpone. Zet in de koelkast.

 3. 3

  Smelt de witte chocolade en giet in een spuitzak. Teken de vorm van de oren op een blad, leg er een vel bakpapier over en teken ze na met chocolade. Bestrooi met goudsuiker. Laat 10 minuten opstijven in de koelkast. Maak de oren voorzichtig los, spuit wat gesmolten chocolade op de achterkant en kleef per oor een mikadostick vast. Let erop dat de sticks een stukje onder de oren komen zodat je ze makkelijk in de taart kunt prikken. Laat terug opstijven in de koelkast.

 4. 4

  Lepel wat kaas-kokosmengsel op de biscuit, bestrooi met goudsuiker, leg er de tweede biscuit bovenop. Spatel de rest van het kaas-kokosmengsel rond en op de taart. Bestrooi met geraspte kokosnoot. Prik met een satéstokje twee gaatjes in de taart. Daarin steek je de oren met de mikadosticks. Vorm een neusje van de donut en een kokosspek, hecht een kokosspek vast met een tandenstoker als staartje en zorg met mikadosticks als snorharen voor de finishing touch. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Paastaart met mascarpone en kokosnoot

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!