Groene asperges op z’n Vlaams
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Groene asperges op z’n Vlaams

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Snij de uiteinden van de groene asperges en snij de stengels in stukjes van zo’n 3 cm. Blancheer ze kort en laat schrikken onder koud stromend water. Zet even apart.

  2. 2

    Laat de boter smelten op zacht vuur. Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Laat afkoelen en pel ze. Plet ze met een vork. Lepel de boter erover en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verdeel de asperges over de glaasjes. Kruid met peper en zout en lepel de garnalen erover. Werk af met de mimosa van ei met boter en peterselie. Giet er eventueel nog wat extra boter over.

  4. 4

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Snij de uiteinden van de groene asperges en snij de stengels in stukjes van zo’n 3 cm. Blancheer ze kort en laat schrikken onder koud stromend water. Zet even apart.

  2. 2

    Laat de boter smelten op zacht vuur. Kook de eieren hard in ongeveer 9 minuten. Laat afkoelen en pel ze. Plet ze met een vork. Lepel de boter erover en kruid met peper, zout en nootmuskaat.

  3. 3

    Verdeel de asperges over de glaasjes. Kruid met peper en zout en lepel de garnalen erover. Werk af met de mimosa van ei met boter en peterselie. Giet er eventueel nog wat extra boter over.

  4. 4

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.