Lamsbout met rozemarijn en knoflook
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsbout met rozemarijn en knoflook

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker zacht stukje vlees

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Rasp de schil van de citroen. Meng in een vijzel 1 el citroenzeste met 1 kl grof zeezout en de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Voeg olijfolie en 1 teentje knoflook toe. Wrijf het mengsel fijn.

  2. 2

    Maak insnijdingen in de lamsbout en wrijf het vlees in met het zoutmengsel. Bind enkele takjes rozemarijn rond de bout en steek de andere knoflookteentjes (gehalveerd) in de inkepingen. Kruid nog met peper.

  3. 3

    Leg de bout in een ingevette braadslede en braad hem in de oven. Draai na 20 minuten om, bedruip met het braadvocht en laat verder garen. Reken 10 minuten per 450 g lamsbout; om een bout van 1,350 kg rosé te braden, laat je ze dus nog 30 minuten verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 225°C. Rasp de schil van de citroen. Meng in een vijzel 1 el citroenzeste met 1 kl grof zeezout en de naaldjes van 1 takje rozemarijn. Voeg olijfolie en 1 teentje knoflook toe. Wrijf het mengsel fijn.

  2. 2

    Maak insnijdingen in de lamsbout en wrijf het vlees in met het zoutmengsel. Bind enkele takjes rozemarijn rond de bout en steek de andere knoflookteentjes (gehalveerd) in de inkepingen. Kruid nog met peper.

  3. 3

    Leg de bout in een ingevette braadslede en braad hem in de oven. Draai na 20 minuten om, bedruip met het braadvocht en laat verder garen. Reken 10 minuten per 450 g lamsbout; om een bout van 1,350 kg rosé te braden, laat je ze dus nog 30 minuten verder garen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.