Meest recente artikelen

Waarom je beter eens vaker vegan eet

Koken voor je leven

Waarom je beter eens vaker vegan eet Artikel

Vegan koken is écht een goed idee, en je hoeft er niet meteen al je gewoontes voor om te gooien. Ook een paar keer per week vegan eten, kan al heel wat positiefs teweegbrengen. Wij vertellen je graag waarom.

Minder dierlijke producten eten, da’s goed voor je gezondheid én voor de planeet. Enerzijds zorg je als je vegan eet voor minder dierenleed, anderzijds voor minder CO2. Hoe minder vee, hoe minder uitstoot van broeikasgassen.

Bovendien zorgt die te grote concentratie aan meststoffen van vee ook voor nitraatrijk water. Over water gesproken: er is ook heel wat van nodig voor de veeteelt: voor 1 kg vlees wordt er om en bij de 16.000 (!) liter water gebruikt.

Nóg een interessant weetje: ongeveer 70% van de landbouwgrond wordt voor vee gebruikt. Stel je eens voor dat je deze ruimte zou inzetten voor plantaardige producten …

Wel iets om in je achterhoofd te houden: eet het best lokaal. Avocado en quinoa passen dan wel perfect in een vegan levensstijl, maar je ecologische voetafdruk wordt er helaas niet kleiner van.

Klaar om erin te vliegen? Hier lees je waar je vegan producten op de kop tikt.

Hieronder vind je enkele van onze favoriete vegan recepten:

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook…

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen