Meest recente artikelen

Zo valt je slagroom nooit meer in

Handig trucje!

  • Deel dit artikel:
Zo valt je slagroom nooit meer in Artikel

Slagroom kloppen kan best vermoeiend zijn, zeker als de textuur steeds blijft invallen. Geen nood: met dit ingrediënt blijft vers opgeklopte room dagenlang stijf!

Voortaan hoef je geen spuitbus slagroom meer in huis te halen als plan B, want zo lukt verse slagroom altijd. Het enige wat je mengsel nodig heeft, is een bindmiddel in de vorm van … gelatinepoeder.

Gelatinepoeder

Een simpel, maar heel effectief trucje is om een beetje gelatinepoeder aan je room toe te voegen. Het is belangrijk dat je voor de ongezoete variant kiest, anders krijgt je slagroom een heel andere smaak.

Zo maak je verse slagroom

Verse slagroom maken is eigenlijk helemaal niet zo moeilijk. Volg simpelweg dit stappenplan, en verwerk ‘m daarna in een heerlijk recept!

  1. Neem een steelpannetje en meng er 60 ml koud water en één koffielepel gelatinepoeder in. Laat zo’n 20 minuutjes rusten, zo kan de gelatine het water absorberen.
  2. Zet de pan op een laag vuurtje, tot de gelatine is opgelost.
  3. Laat het mengsel afkoelen en klop ‘m vervolgens door je zelfgemaakte slagroom.

 

Deze heerlijke recepten met slagroom al gezien?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen