Meest recente artikelen

Met deze tips ziet je rolbiscuit er nóg professioneler uit

Rock-'n-roll

Met deze tips ziet je rolbiscuit er nóg professioneler uit Artikel

Roept een rolcake bij jou ook zalige herinneringen naar je jeugd op? Goed nieuws: de rolbiscuit is weer helemaal in; hoog tijd dus om je er ook eens aan te wagen! En laat je vooral niet intimideren: ’t is een pak makkelijker dan het lijkt, zeker met onze tips.

  • Stort je beslag op een ondiepe ovenschaal.
  • Maak gebruik van een siliconenbakmat of een bakpapier, zodat je de cake er makkelijk af kan halen als hij klaar is.
  • Hou de biscuit tamelijk dun: een centimeter is ideaal.
  • Bak je biscuit niet te lang. Een te droge cake zal je niet kunnen oprollen en is bovendien niet erg lekker.
  • Leg de nog warme cake zo vlug mogelijk op een vochtige (niet natte!) handdoek en rol hem meteen op. Laat zo afkoelen. Als hij afgekoeld is, kan je hem besmeren en opnieuw oprollen.
  • Gebruik niet te veel vulling; je wil de cake zo strak mogelijk oprollen, en dan zal de vulling er toch maar uitlopen.
  • Smeer de vulling om dezelfde reden ook niet tot op de randen.
  • Kleine barstjes in je rolbiscuit zijn bijna onvermijdelijk en ogen rustiek, maar als je wil, kun je ze verbergen met poedersuiker, slagroom, botercrème of cacaopoeder.

 

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen