Recept

Chocoladetaart met rum, slagroom en abrikoos

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke taart waar je zeker en vast mee zal scoren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. 
Maak eerst de chocoladebiscuit: klop de eieren met het water en de suiker 10 minuten met de keukenrobot goed op, tot het mengsel wit en schuimig wordt. Zeef de bloem met het cacaopoeder en roer voorzichtig met een spatel door het beslag.

  2. 2

    Verdeel het beslag over 2 beboterde en bebloemde springvormen en strijk glad. Bak ze 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat goed afkoelen en halveer beide biscuits, snij de bovenkanten eventueel bij tot je vier gelijke rechte delen hebt.


  3. 3

    Verhit voor de ganache de room met de boter in een pannetje. Hak de chocolade in stukjes. Haal het pannetje van het vuur en smelt de chocolade erin. Roer tot een gladde massa, laat tot kamertemperatuur afkoelen.

  4. 4

    Klop de room luchtig met de bloemsuiker. Leg een van de biscuits op het werkblad, besprenkel met wat rum en bestrijk met een laagje slagroom. Leg er de tweede biscuit bovenop en besprenkel opnieuw met rum. Besmeer met een laag confituur. Herhaal en eindig met biscuit.

  5. 5

    Giet de ganache in een straaltje over de taart tot de chocolade van de zijkanten druppelt. Bestrooi met brésiliennenootjes en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Chocoladetaart met rum, slagroom en abrikoos

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!