Chocolade panna cotta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Chocolade panna cotta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk romig

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatine weken in koud water.

  2. 2

    Verwarm de room en de melk in een steelpannetje. Los er de suiker in op en roer 5 minuten. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot alles mooi opgelost is en het kookpunt bijna bereikt is. Neem van het vuur.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het chocolademengsel.

  4. 4

    Vul 4 glaasjes voor drie vierde met de panna cotta, dek elk glaasje af met plasticfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Klop de slagroom voor de afwerking half stijf met 1 eetlepel poedersuiker. Lepel de slagroom over de glaasjes. Lepel de zaadjes uit de passievruchten en verdeel ze over de slagroom. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Laat de gelatine weken in koud water.

  2. 2

    Verwarm de room en de melk in een steelpannetje. Los er de suiker in op en roer 5 minuten. Voeg de chocolade toe en blijf roeren tot alles mooi opgelost is en het kookpunt bijna bereikt is. Neem van het vuur.

  3. 3

    Knijp de gelatine uit en laat al roerend oplossen in het chocolademengsel.

  4. 4

    Vul 4 glaasjes voor drie vierde met de panna cotta, dek elk glaasje af met plasticfolie en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

  5. 5

    Klop de slagroom voor de afwerking half stijf met 1 eetlepel poedersuiker. Lepel de slagroom over de glaasjes. Lepel de zaadjes uit de passievruchten en verdeel ze over de slagroom. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.