Meest recente artikelen

Dit kun je nog doen met overrijp fruit

Gooi het niet zomaar weg!

Dit kun je nog doen met overrijp fruit Artikel

Is je fruit te snel gerijpt of ben je ’t simpelweg uit het oog verloren? Geen probleem: je hoeft je fruit niet meteen in de vuilnisbak te gooien, want je kunt er nog heel wat mee doen. Probeer dit bijvoorbeeld eens uit!

1. Smoothies

Een lekkere en gezonde manier om overrijp fruit nog te gebruiken, is door 't te verwerken in een smoothie. Je haalt je fruit door de blender, waardoor je van de slappere structuur niets meer merkt. Verstevig je sapje door er (Griekse) yoghurt, havermout, noten of zaden aan toe te voegen!

2. Confituur

Met confituur kun je alle kanten uit: maak jij ‘m zoet of toch eerder wat bitter? Eén ding is zeker, je kunt er nog perfect overrijp fruit in kwijt. Sterker zelfs: fruit dat al ietsje te rijp is, geeft dikwijls meer smaak af in je confituur.

3. Coulis (of een ander fruitsausje)

Lepel eens coulis over je ijsjes, pannenkoeken en wafels en je wilt ze nooit meer anders! Je kunt het makkelijk zelf maken: kijk maar eens naar dit recept.

4. Sorbet

Waarschijnlijk de lekkerste manier om rijp fruit te verwerken, is door er een heerlijke sorbet van te maken. Ook lekker in heel wat dessertrecepten!

5. Dressing

Een fruitdressing geeft je salade een heerlijk extraatje. Pureer je overrijp fruit en voeg er wat olijfolie, azijn en kruiden aan toe. Zo maak je een frisse dressing in een handomdraai!

6. Indrogen

Gedroogd fruit is niet alleen lekker als snack, maar ook in je ontbijt, in een dessert of op je salade. Snij het fruit in dunne plakjes, leg ze op een ovenplaat en laat ze 3 tot 5 uur drogen op 100 °C.

7. Invriezen

Weet je écht niet wat te doen met je fruit? Vries het dan in: snij het in blokjes en bewaar het in een plastic zakje in je diepvriezer. Zo heb je altijd een voorraad in huis waarmee je smoothies, confituur, sorbet en ander lekkers kunt maken.

Volg ons op FacebookInstagramPinterest, YouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook:

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen