Limoensorbet met rozemarijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Limoensorbet met rozemarijn


  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijke sorbet die je makkelijk zelf maakt,

bereiding
  1. 1

    Spoel de rozemarijn en leg 2 takjes aan de kant voor de afwerking. Hak de rest grof, breng aan de kook met de suiker en 100 ml water en laat daarna afkoelen.

  2. 2

    Filter het mengsel door een fijne zeef en zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Meng het rozemarijn-suikermengsel met de witte wijn (of citroenlimonade) en het limoensap. Laat het in een ijsmachine bevriezen tot softijs volgens de aanwijzingen in de handleiding.

  4. 4

    Zet het ijs nog 45 minuten in de diepvries zodat je bolletjes kunt maken met een ijsschepper. Leg ze in glazen en werk af met de rest van de rozemarijn en de limoenschil.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de rozemarijn en leg 2 takjes aan de kant voor de afwerking. Hak de rest grof, breng aan de kook met de suiker en 100 ml water en laat daarna afkoelen.

  2. 2

    Filter het mengsel door een fijne zeef en zet 1 uur in de koelkast.

  3. 3

    Meng het rozemarijn-suikermengsel met de witte wijn (of citroenlimonade) en het limoensap. Laat het in een ijsmachine bevriezen tot softijs volgens de aanwijzingen in de handleiding.

  4. 4

    Zet het ijs nog 45 minuten in de diepvries zodat je bolletjes kunt maken met een ijsschepper. Leg ze in glazen en werk af met de rest van de rozemarijn en de limoenschil.



Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.