Meest recente artikelen

Oliebollen opwarmen: zo doe je dat het best

Heerlijk nagenieten!

Oliebollen opwarmen: zo doe je dat het best Artikel

Oliebollen over na nieuwjaar? Gelukkig kun je ze makkelijk opnieuw opwarmen en zijn ze nog steeds onweerstaanbaar lekker! Hoe je dat nu juist doet, lees je hier.

Oliebollen zijn natuurlijk het allerlekkerst wanneer ze net uit de hete olie komen. Heerlijk warm, luchtig en met dat dunne, krokantje korstje dat niemand kan weerstaan. Van oliebollen heb je er al snel te veel, maar gelukkig kun je ze achteraf ook nog prima opwarmen, zonder dat ze taai of vettig worden.

Waarom eten we oliebollen met nieuwjaar?

Oliebollen en nieuwjaar zijn een gouden duo en dat is geen toeval. Al sinds de Middeleeuwen worden ze gegeten tijdens de donkerste, koudste periode van het jaar. Tijdens de wintermaanden was er weinig vers voedsel, maar bloem, gist en olie waren altijd in huis. Het werd dus hét feestelijke wintergebak. Rond oudjaar groeide het uit tot een vaste traditie: iets warm, zoet en troostend om het jaar af te sluiten én het nieuwe te beginnen.

Dé perfecte oliebollen

Een goede oliebol begint bij een soepel deeg en hete olie. Wanneer de eerste licht goudbruin boven komt drijven, start het feest! Een klassiek recept met bloem, gist en wat poedersuiker blijft onovertroffen!

Oliebollen opwarmen in de oven  

Als je de oliebol weer die heerlijke, licht krokante buitenkant wil geven, is de oven zonder twijfel de beste keuze. Verwarm de oven voor op ongeveer 145°C en geef de oliebollen 5 à 8 minuten de tijd om warm te worden. Zo blijven ze luchtig vanbinnen en krijgen ze dat subtiel knapperige laagje terug.

In de airfryer

De airfryer warmt oliebollen heel gelijkmatig op en houdt ze mooi luchtig. Na zo’n 3 à 5 minuten heb je weer heerlijk krokante oliebollen!

In de microgolfoven

De microgolf is niet de beste keuze voor krokante oliebollen, maar wel perfect als het snel moet gaan. Warm één oliebol zo’n 30 seconden op. Hij wordt zacht en warm, maar zal iets minder krokant zijn.

Zo bewaar je oliebollen het best

Je kunt oliebollen zo’n tweetal dagen op kamertemperatuur in een luchtdichte doos bewaren. Moeten ze langer mee? Vries ze dan in! Laat ze eerst volledig afkoelen en bewaar ze in de diepvries voor later. Strooi vlak voor het serveren nog eens verse poedersuiker, dan zijn ze zo goed als nieuw!

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen