Recept

Witloofsalade met mimolette en ei

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Spoel de witloofstronkjes, dep ze droog en snij de onderkant weg. Snij het witloof in fijne reepjes. Pers de citroen uit en roer het sap met de twee oliesoorten tot een vinaigrette. Kruid met peper en fleur de sel.

  2. 2

    Hak de noten grof en rooster ze zonder vetstof in een koekenpan. Kook de eieren 5 minuten, schep ze uit het water en laat ze schrikken onder koud water.

  3. 3

    Verdeel de witloofreepjes over 4 kommen en druppel er de vinaigrette over. Schaaf er de oude kaas over, bestrooi met de gehakte noten en zet opzij. Pel de eieren en snij ze op de salade doormidden. kruid af met peper en zout en serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Witloofsalade met mimolette en ei

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!