Meest recente artikelen

Sla als zomerse bijrol

Sla als zomerse bijrol Artikel

Knapperig of mals, in een buffet of als begeleider op de barbecue... slaatjes zijn heerlijk en licht. Deze zomer krijgen ze een oscar voor de perfecte bijrol.

Neem een eenvoudige kropsla en voeg er ingrediënten bij. Welke dat zijn dat kies je zelf. Wat er nog in je koelkast zit of gewoon waar je zin in hebt. Salade past bij zowat alles: tomaten, olijven, kip, sjalot. Doe er een eenvoudige vinaigrette bij en breng op smaak met peper en zout. Heerlijk genieten!

Je kan in je salade ook verschillende slasoorten door elkaar mengen. Zo krijg je een combinatie van texturen, smaken en kleuren.

Probeer bijvoorbeeld deze soorten:

Ijsbergsla: de bladeren zijn stevig en knapperig. De smaak is iets pittiger dan die van gewone sla en is ook langer houdbaar.

Mutlicolorsla: deze sla bestaat al uit drie soorten sla (rode eikenbladsla, lollo bionda en lolla rossa). Ze wordt verkocht met de wortel er nog aan zodat ze langer bewaren.

Eikenbladsla: de bladeren zijn groen, roodbruin en gekorteld. De smaak is licht nootachtig. Ook deze sla wordt verkocht met de wortel er nog aan.

Rucola heert donkergroene bladeren en een nootachtige smaak. Deze sla is een echte klassieker.

Zin in een salade? Hier vind je tal van recepten!

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen