• Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eiersalade met bacon

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat schrikken onder ijskoud water en pel ze. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in enkele minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in stukjes.

  2. 2

    Spoel de sla en scheur 46 in reepjes. Maak de komkommer en lente-ui schoon en snij fijn. Rooster de pinda’s in een pan zonder vetstof en laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Klop de eidooier, mosterd en wijnazijn los en voeg er in een straaltje de olijfolie aan toe. Mix tot een smeuïge dressing, breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de baconreepjes goudbruin in zonnebloemolie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en maak aan met de dressing. Garneer met blaadjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard, laat schrikken onder ijskoud water en pel ze. Maak de boontjes schoon en blancheer ze in enkele minuten beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en snij in stukjes.

  2. 2

    Spoel de sla en scheur 46 in reepjes. Maak de komkommer en lente-ui schoon en snij fijn. Rooster de pinda’s in een pan zonder vetstof en laat drogen op keukenpapier.

  3. 3

    Klop de eidooier, mosterd en wijnazijn los en voeg er in een straaltje de olijfolie aan toe. Mix tot een smeuïge dressing, breng op smaak met peper en zout.

  4. 4

    Bak de baconreepjes goudbruin in zonnebloemolie en laat goed uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en maak aan met de dressing. Garneer met blaadjes peterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.