Meest recente artikelen

Empty the fridge: restjeskoken is top!

Koken met restjes

  • Deel dit artikel:
Empty the fridge: restjeskoken is top! Artikel

Heb je elke week wat restjes in je koelkast die dan toch nog in de vuilnisbak belanden? Ons boek van de week geeft je handige tips & tricks om je koelkast helemaal leeg te maken, inclusief heerlijke recepten!

Na haar succesvolle blog emptythefridge.be bracht Jennifer nu ook een kookboek uit vol nuttige tips om creatief aan de slag te gaan met alles wat je in huis hebt. Ze helpt je koelkast en je huisvoorraad te organiseren én toont hoe je echt elk restje kunt opgebruiken. Verbazend hoe je met oud brood en een restje ei snel een lekkere maaltijd op tafel kunt toveren. Omdat we echt gaan voor zero waste. Op naar een coole koelkast!

Thaise groentecurry

Empty the fridge 1

Groentecurry is perfect om van een arsenaal groenterestjes een lekker stoofpotje te maken. Je hebt een paar Aziatische basisingrediënten zoals kokosmelk, currypasta, citroengras en gember nodig. En voor de rest leef je je gewoon uit met wat je in je koelkast hebt liggen.

Bereidingstijd: 40 min.

• 1 kg groenten (wortelen, pompoen, broccoli, bloemkool, courgette, (zoete) aardappel, paprika’s, boontjes, champignons …) • 2 el kokosolie • 2 middelgrote uien (in reepjes) • 2 teentjes knoflook • 4 el Thaise currypasta (geel, rood of groen) • 2 blikjes kokosmelk (van 400 ml) • 400 ml water • 2 el vissaus • sap van 1 limoen • 4 cm gember (in schijfjes) • 1⁄2 blokje groentebouillon • 1 1⁄2 el bruine suiker • 4 stengels citroengras (in staafjes van +/- 7 cm) • 6 limoenbladeren (optioneel) • verse koriander om te garneren

  1. Was de restjes groenten en snij ze in hapklare stukjes. Hou rekening met hoe snel de groenten gaar zijn. Zachte groenten zoals courgette en aubergine snij je het best een beetje groter dan wortelen of aardappelen. Of voeg de zachtste groenten later toe zodat alles tegelijk gaar is.
  2. Verhit de kokosolie in een soeppan of wok en fruit de ui en knoflook met een snuifje zout aan (+/- 5 min.). Voeg de currypasta toe en fruit 1 minuut aan.
    Overgiet met de kokosmelk en het water en voeg de groenten, vissaus, limoensap, gember, groentebouillon, bruine suiker, citroengras en limoenbladeren toe.
  3. Breng het geheel aan de kook en laat de curry op een laag vuur sudderen tot de groenten gaar zijn (+/- 20 min.). Dien op met basmatirijst en verse koriander.

Tip!

Vries je currypasta in ijsblokjes in. Ook citroengrasstengels kan je gemakkelijk in stukjes invriezen.

Empty the fridge

Empty the Fridge, door Jennifer Schleber. Uitg. Van Halewyck, ISBN 9789461316141, € 19,99.

Nog meer restjeskoken

Save

Save

Save

Save

Save

Save

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen