Recept

Eitjes met kaassaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk met romige aardappelpuree met spekjes erbij.

bereiding
  1. 1

    Kook de eieren hard. Pel de eieren. Spoel de spinazie en verwijder de steeltjes. Laat de spinazie uitlekken in een vergiet.

  2. 2

    Pel en snipper de sjalot. Bak 'm glazig in een nootje boter. Doe er de spinazie bij en roerbak kort. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Schep de spinazie in een ovenschaal en leg er de hardgekookte eieren bovenop.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt voor de kaassaus 50 g boter. Roer er de bloem door en laat het mengsel goed warm worden. Roer er beetje bij beetje de melk door en laat de bechamelsaus indikken. Roer er 2/3 van de kaas door. Breng op smaak met peper en nootmuskaat. Giet de saus over de eitjes en bestrooi met de rest van de kaas en het broodkruim. Zet 25 minuten in de oven.

  4. 4

    Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water. Snij het spek in reepjes en bak ze in een pan zonder vetstof krokant. Giet de aardappelen af, pureer ze en laat er de boter in smelten. Voeg de melk toe en breng de puree op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Roer er de spekjes en de peterselie door.

  5. 5

    Serveer de gegratineerde eitjes met de spekjespuree.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!