Meest recente artikelen

Zo doe je dat: perfect gebakken aardappelen

Met deze tips & tricks kan het niet mislukken!

  • Deel dit artikel:
Zo doe je dat: perfect gebakken aardappelen Artikel


Samen met McCain

Mmm… de geur van net gebakken aardappeltjes in de keuken! Maar hoe bak je ze eigenlijk perfect, krokant, goudbruin en smakelijk? Volg deze tips & tricks, en ga aan de slag met de aardappeltjes van McCain !

 

1/ Kies de juiste aardappel

En dat is een vastkokende, zoals Charlotte of Nicola. Die slorpen namelijk minder vet op tijdens het bakken, waardoor de aardappelen lichter en krokanter worden. Ze worden bij het koken ook minder kruimig en bakken daardoor gaver, zonder kleine brokjes die in de pan rondzwerven.

Extra tip: de halve krieltjes met rozemarijn van McCain zijn van uitgezochte aardappelsoorten die zich perfect lenen tot bakken.

 

2/ Kies je vetstof

Boter? Olie? Voor een perfect bakresultaat combineer je ze. De vetstof moet namelijk flink heet worden, en dat lukt niet met alleen boter, die verbrandt te snel. Maar olie geeft dan weer niet die unieke baksmaak van boter. Allebei gebruiken dus: olie voor de hitte en krokante aardappelen, boter voor de lekkere smaak.

Extra tip: ghee (geklaarde boter) is ook een goede keuze. Dat is boter zonder de vaste stoffen waardoor deze niet verbrandt.

 

3/ Koken of niet koken?

De aardappelen moeten absoluut gekookt zijn. Doe je dat zelf, kook ze dan niet volledig gaar (5 minuten) en damp ze goed uit. Laat ze liefst volledig afkoelen voor je ze bakt.

Extra handig: werk met de halve krieltjes van McCain! Die zijn al  gaar en perfect op smaak gebracht. Nog even een korstje laten krijgen in de pan, en je hebt heerlijke gebakken aardappelen!

 

Zo doe je dat: perfect gebakken aardappelen 1

 

4/ En nu de pan in

Kies een grote pan, het is de bedoeling dat alle aardappelen in één laag naast elkaar liggen, zodat ze allemaal een korstje kunnen krijgen. Leg ze er voorzichtig in op het moment dat de vetstof net iets heter is dan je ze op je gevoel zou laten worden. Laat ze 10 minuten rondom bakken.

Extra tip: schud niet de hele tijd met de pan, zo bakken de aardappelen gewoon trager. Het is beter ze rustig onaangeroerd een korstje te laten krijgen en ze dan om te scheppen om ze rondom krokant te bakken.

Wist-je-dat: Je gebakken aardappeltjes ook in de oven kunt klaarmaken. Kook ze op dezelfde manier beetgaar en leg ze in een ovenschaal of braadslee. Schep er wat olie door en zet ze 1 uur in de oven, op 200°C.

 

5/ En dan een smaakje erbij

Nodig is dat niet, want je aardappelen hebben nu al veel smaak van zichzelf. Wil je ze iets extra’s meegeven, dan kun je ze kruiden met zeezout, peper of paprikapoeder. Ook wat gesnipperde sjalot, fijngehakte peterselie of andere verse kruiden zijn perfecte smaakmakers.

Extra tip: Razendsnel lekker? Kies voor de halve krieltjes met rozemarijn van McCain  Die hebben hun extra smaakje al: lekker zuiderse rozemarijn. !

 

De halve krieltjes met rozemarijn van McCain


Snelle, smakelijke variatie

De halve krieltjes met rozemarijn van McCain zijn perfect op smaak gebracht en gemengd met gezonde, lichte zonnebloemolie. De rozemarijn bakt lekker mee en zorgt voor een ongelooflijk aroma én smaakje. Ze zijn al volledig gaar, waardoor je veel tijd  bespaart. Nog even een korstje laten krijgen in de pan en je kunt aan tafel! Heb je  iets meer tijd, dan kun je natuurlijk ook spelen met nog meer of andere kruiden, maar nodig is het niet. Je vindt ze in de koeling van je supermarkt.

 

Probeer ze nu met korting!

Proef de halve krieltjes met rozemarijn van McCain met de kortingbon. Smakelijk!

 

Zo doe je dat: perfect gebakken aardappelen 3

 

Manger sain : quand c'est amusant, on se régale encore plus ! 1

Nog meer inspiratie om lekker met de aardappelen van McCain aan de slag te gaan, vind je hier

 

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen