Meest recente artikelen

10 tips om voedsel langer te bewaren

Geniet langer van je verse groenten en fruit!

  • Deel dit artikel:
10 tips om voedsel langer te bewaren Artikel

Wordt jouw groente- en fruitvoorraad soms ook slecht voor je de kans hebt 'm op te eten? Met deze tips rek je de houdbaarheid van je favoriete gezonde aankopen.

1. Stop uien in een oude panty

De eerste tip is meteen de gekste: als je deze ochtend gevloekt hebt omdat er alweer een ladder in je panty zat, gooi ze dan niet onmiddellijk weg. Stop de uien er een voor een in met een knoopje tussen elke ui. Hang de panty in een koele, donkere ruimte.

2. Bewaar je tomaten NIET in de koelkast

De lage temperatuur in de koelkast zorgt ervoor dat zowel de smaak als de sappige textuur van de tomaten verloren gaan. Bewaar ze liever op het aanrecht. Ze mogen zelfs wat zonlicht meepikken; zo kunnen ze verder rijpen tot ze perfect zijn!

3. Steek ‘n velletje keukenpapier bij de sla …

Sla wordt snel slap door de grote hoeveelheid vocht die vrijkomt als je ze bewaart. Stop daarom een vel keukenpapier bij je sla om het overtollige vocht op te slorpen.

4. … en fris ze op in een ijsbad

Zien je blaadjes sla er toch een beetje slapjes uit? Verfris ze dan in een kom ijswater voor zo’n 5 tot 20 minuutjes. Je zult zien dat ze opnieuw een pak knapperiger worden!

5. Leg een appeltje bij de aardappelen

Vind jij ook weleens aardappelen terug die al uitlopers hebben? Dat proces kun je heel makkelijk vertragen door een appel bij je aardappelen te bewaren. Appels geven namelijk etheen af, waardoor aardappels langer stevig en vers blijven.

6. Trek pas een banaan van de tros als je ‘m nodig hebt

Laat die tros bananen gerust heel: als je bananen niet lostrekt en het topje van de tros inpakt in huishoudfolie, kun je 3 tot 5 dagen langer genieten van een verse banaan.

7. Zet verse kruiden in een glas water op de vensterbank

Kruiden gekocht? Gebruik dan enkel wat je nodig hebt en zet de rest in een glaasje fris water op een lichte plaats.

8. Bewaar champignons in een papieren zak

Bewaar champignons niet in de plastieken bakjes waarin ze verkocht worden, maar houd ze vers en droog in een papieren zak. Zien ze er té droog uit als je ze er weer uithaalt? Geen zorgen: spoel ze kort en ze zijn weer als nieuw.

9. Was verse bessen met azijn

Het klinkt misschien vreemd, maar dit trucje werkt écht: spoel verse bessen in een bad met 1/4 azijn en 3/4 water, en ze zullen véél minder snel beschimmelen. De azijn verwijdert immers bacteriën die schimmelvorming veroorzaken.

10. Leg geen appels bij ander fruit

Zoals we al vertelden bij nummer 5, geven appels etheen af. Voor aardappels is dat top, maar voor zo goed als alle andere groenten en fruit niet. Bewaar daarom je appels apart; het liefst in een plastieken zakje in de koelkast.

 

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen