Meest recente artikelen

7 dingen die je beter niet in de koelkast bewaart

Goed om weten

7 dingen die je beter niet in de koelkast bewaart Artikel

Stop jij alles in de frigo? Chocolade, eieren... Lekker fris, maar niet altijd zo’n goed idee. Deze 7 dingen bewaar je beter niet in de koelkast.

Hoewel je koelkast een erg handig middel is om je producten vers te houden, kan je sommige producten toch beter niet in de koelkast bewaren. Wij sommen ze voor je op.

1. Chocolade

Bewaar chocolade nooit in de koelkast. Als chocolade in aanraking komt met water, verandert het product. Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur. Chocolade mag niet te koud of te warm bewaard worden. De ideale temperatuur is 18 graden.

 

2. Tomaten

Veel mensen leggen tomaten in de groentelade van de koelkast, maar deze groente blijft langer vers als je dat niet doet. Laat ze ook niet in een plastic zakje zitten. Als de tomaten nog niet rijp zijn, kan je ze in een papieren zak stoppen om het rijpingsproces te versnellen. Eens ze rijp zijn, blijven tomaten nog een drietal dagen goed.

3. Brood

Door brood in de koelkast te leggen, droogt het sneller uit. Invriezen daarentegen kan wél. Als je een volledig brood niet op tijd kunt opeten, kan je een aantal sneetjes opzijleggen en de rest invriezen. Dat ontdooi je later gewoon weer en het blijft lekker zacht.

4. Ui

Uien bewaar je niet in de koelkast, maar op een plek waar ze voldoende lucht krijgen. Leg ze ook niet naast aardappelen. Door de gassen die aardappelen uitstoten zouden uien sneller rotten.

5. Knoflook

Net als een ui, hoort knoflook niet in de koelkast. Een lookbolletje blijft tot twee maanden goed in de voorraadkast. Lees hier onze tips om knoflook langer te bewaren.

6. Aardappelen

Leg ze niet in de koelkast, ook niet in een plastic zak want daardoor gaan ze sneller schimmelen. Bewaar ze liefst op een droge plek.

7. Eieren

Eieren bewaar je wél in de koelkast, maar niet in het eiervakje in de deur zoals je zou verwachten. Bewaar eieren in hun doosje in de koelkast.

Volg ons op FacebookInstagramPinterestYouTube en schrijf je in op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Lees ook …

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen