Meest recente artikelen

Dit is de slechtste plaats om je keukenhanddoek te hangen

En waar hang je 'm dan wél best?

  • Deel dit artikel:
Dit is de slechtste plaats om je keukenhanddoek te hangen Artikel

Dat je je keukenhanddoek regelmatig moet vervangen, hoeven we je vast niet meer te vertellen. 't Is ook handig dat hij binnen handbereik hangt, maar toch zijn er plekjes in je keuken waar je dat beter niet doet. Waar hang je 'm dan wél best?

Een goede handdoek is onmisbaar in de keuken. Je gebruikt ‘m niet alleen tijdens de afwas, maar ook om je handen snel af te drogen, een vlekje op het aanrecht te schoon te maken en misschien wel om iets uit de oven te halen. Bovendien hangt hij ook gewoon mooi in je keuken. Maar wat is daar nu het juiste plekje voor?

Bacteriën

Net omdat je je handdoek voor zoveel dingen gebruikt, kunnen er al snel heel wat bacteriën inzitten. En omdat hij vochtig is, krijgen ze ook nog eens vrij spel. Daarom is het belangrijk om je handdoek ergens te laten drogen, maar hang ‘m in geen geval op de slechtste plek voor keukenhanddoeken: de oven of vaatwasser.

Waarom niet aan de oven?

Er zijn verschillende redenen waarom je ‘m beter niet aan de oven- of vaatwasserdeur hangt. Eerst en vooral zitten er op de handvaten extra veel bacteriën, omdat je die het meeste aanraakt en vastpakt terwijl je kookt. Alles wat zich op de handvaten bevindt, wordt dan netjes opgenomen door je handdoek … die al bacteriën bevatte. We hoeven er dus geen verdere uitleg bij te geven wat er gebeurt als je met die handdoek de afwas doet of je handen afdroogt. Bah!

Apart haakje

Maar waar laat je ‘m dan wel best drogen? Je legt ‘m beter ook niet op het aanrecht of over de gootsteen, want ook die plekjes bevatten bacteriën. De ideale plaats om je handdoek wél te hangen, is aan een apart haakje. Daar zitten weinig tot geen bacteriën op en zo ligt hij wel nog steeds binnen handbereik. Opgelost!

Bekijk ook zeker onze andere keukentips en -tricks!

  • Deel dit artikel:

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.

Gerelateerde artikelen