Meest recente artikelen

Zo zorg je ervoor dat een nieuwe handdoek goed afdroogt

We doen het uit de doeken

Zo zorg je ervoor dat een nieuwe handdoek goed afdroogt Artikel

Superherkenbaar: je koopt nieuwe keukenhanddoeken, maar als je ze wilt gebruiken, nemen ze amper vocht op. Frustrerend! Wij leggen je uit hoe je dat oplost.

Extra laagje

Nee, het ligt niet aan jou: nieuwe (katoenen) keukenhanddoeken nemen écht slecht water op. Dat komt doordat er een natuurlijk waslaagje op de vezels zit. Bovendien voegen fabrikanten allerlei chemische stoffen toe om de doeken steviger te maken.

Het doel is dus om die extra laagjes van de katoenvezels te krijgen. Laat je nieuwe handdoeken daarom een nachtje weken in koud water met wat azijn. Ten eerste worden de extra laagjes dan verwijderd en ten tweede fixeert dat de kleuren. Win-win! Was daarna je handdoeken op 60° en laat ze ‘t liefst aan de lijn drogen.

Wasverzachter: do of don’t?

Toegegeven: het ruikt heerlijk, maar wasverzachter toevoegen aan een was met keukenhanddoeken is niet het beste idee: zo komt er immers opnieuw een extra laagje op de vezels. Voeg in de plaats een beetje azijn toe: de doeken zullen net zo zacht zijn, maar véél beter vocht absorberen.

  • Deel dit artikel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Gerelateerde artikelen